Rézgombos Szolgáltató és Inkubátorház
Gödöllő, Szabadság tér 1.


A régi épületnek, a városban mindenki által ismert ragadvány neve: „Rézgombos”, melyet a városlakók az épület vendéglátó egységének bejáratán elhelyezett jelentős méretű és súlyú réz nyitó gombokról (2 db) neveztek el.

A rézgombokat a bontás után is megőriztük egy esetleges későbbi bemutatás reményében.
A „Rézgombos elnevezés”, ezért az új épület elnevezésében is tovább él.

Épület ismertetése

Az épület városközponti elhelyezkedése következtében több építészeti stílushoz (közte műemléki jelentőségű épületek) való kapcsolatát kellett a tervezés, illetve az előkészítés során az építészeknek megoldania, mint utólag megállapítható, sikeresen.

Az épület K-i oldalán található az Erzsébet Szálló, mint szecessziós épület, a D-i oldalon a barokk Királyi Kastély és az É-i oldalon többszintes lakóházak épültek, melyek földszintjén kereskedelmi egységek, bankok és egyéb intézmények helyezkednek el.

A megépült Szolgáltató és Inkubátorház jól illeszkedik Gödöllő város központjához és annak egyik jellegzetes épületévé vált.

Az épület 4 szintes: pinceszint (1952,84 m2), földszint (1075,47 m2), I. emelet (1039,77 m2), tetőtér (1006,67 m2) és a tetőtéri terasz (44,93 m2).
A pinceszinten helyezkedik el a mélygarázs 74 db gk.beállóval, mely közparkolóként üzemel. A földszinten különböző üzletek, illetve szolgáltató egységek kerültek kialakításra.
Az I. emeleten és a tetőtérben helyezkedik el az Inkubátorház, ahol irodák, tárgyalók, oktatótermek, raktárak, konferencia terem és a funkciókhoz szükséges kiszolgáló helyiségek (mosdók, teakonyha, büfé, lift, közlekedő, porta) épültek.
ELSZER INVEST Kft.
Minden jog fenntartvat © 2014
1
2
3
4
5
6
ELSZER INVEST Kft.

2100 Gödöllő, Dózsa György út 69/A.

Telefon: 06-28/510-160, 06-28/510-161

Internet: www.rezgombos.hu
E-Mail: elszerinvest@rezgombos.hu
Főoldal
Oldalak >>
További képek
További képek